Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας ότι την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 ξεκινούν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών απ'όλη την Ελλάδα, στην αίθουσα του συλλόγου μας Κρίσσης 83, Άνω Κυψέλη και ώρα 5.30 μ.μ. έως 6.30 μ.μ. 
Για το λόγο αυτό, ο σύλλογος κάθε Δευτέρα θα ανοίγει στις 7.30 μ.μ. και τις υπόλοιπες ημέρες κανονικά στις 6.30 μ.μ.

Κατ'αρχήν θα λειτουργήσει τμήμα ενηλίκων και νέων από 15 ετών.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες στη πρώτη μας συνάντηση 6/11/2017.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2108655438, 6973693280, 6976089841.

Σας καλούμε, λοιπόν, να πλαισιώσετε την ομάδα μας και να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τις παραδόσεις και τις ναξιώτικες και της χώρας μας. 

Την εκμάθηση των χορών θα επιμελείται η κ. Βάνα Σαλταπίδα.

"Η κυρία Βάνα Σαλταπίδα είναι εκπαιδευτικός, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα "Λαογραφία και Πολιτισμός" και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον ίδιο τομέα. Υπηρέτησε στη Δημόσια εκπαίδευση από το 1986 έως το 2014 και διετέλεσε διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Βάρης "Σέμελη" www.semeli.org στον οποίο υπηρετεί ανελλιπώς από της ιδρύσεώς του ως χοροδιδάσκαλος και επιστημονική σύμβουλος. Επίσης, έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων του συλλόγου και την αποκλειστική ευθύνη της κορυφαίας του διοργάνωσης, του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Τα Ορέστεια", το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου στη Βάρη.

https://www.youtube.com/watch?v=A9pn_CIA4_w

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα του χορού και του λαϊκού πολιτισμού γενικότερα και έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια Λαογραφίας ως ακροάτρια και ως εισηγήτρια.
Βασικά της ενδιαφέροντα είναι η Λαογραφία ως επιστήμη, ο λαϊκός πολιτισμός όπως αυτός εκφέρεται μέσα από τον χορό και το τραγούδι, η ποίηση και η λογοτεχνία καθώς και η θεατρική έκφραση και δημιουργία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.