Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Επιτροπής αγώνα σμυριδεργατών



 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ                                                                  Νάξος 8/12/2012
ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ Νάξου                                                         Προς : Ο.ΝΑ.Σ
                                                                                                  Συλλόγους Ορεινής Νάξου

Αγαπητοί συμπατριώτες, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τα χωριά μας, σας θέτουμε υπόψη σας ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει ετοιμάσει και μάλιστα δώσει σε διαβούλευση στο διαδίκτυο <<ρύθμιση θεμάτων Ναξίας Σμύριδας>> η οποία έχει ως εξής:<<4.Από την πρώτη (1η) Ιανουαρίου 2015 αναστέλλεται η λειτουργία των Σμυριδωρυχείων Νάξου, καθώς και η ισχύς κάθε νομοθετικής διάταξης ή διοικητικής πράξης που αντίκειται στην παρούσα ρύθμιση.>>
Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η ρύθμιση αρπάζει όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των σμυριδεργατών τα μεταφέρει στο κράτος και μας κάνει πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα! Αν περάσει η προαναφερόμενη ρύθμιση τα ορυχεία των πατέρων μας, που με τόσο μόχθο και τόσες στερήσεις άνοιξαν, θα γίνουν το τσιφλίκι ενός δυνάστη που θα τα εξαγοράσει από το κράτος για ένα κομμάτι ψωμί ! Όπως όλοι σας γνωρίζεται, η ορεινή Νάξος δεν έχει άλλους πόρους , αν χάσει την σμύριδα θα σβήσει τελείως από τον χάρτη της Ελλάδος!
Αγαπητοί συμπατριώτες, αφού λάβαμε γνώση για την διαβούλευση που γίνετα χωρίς εμάς (και μάλιστα εντελώς τυχαία) φτιάξαμε ένα υπόμνημα προς τον αρμόδιο υπουργό και προς τον υπουργό εργασίας , συμπατριώτη μας , κ. Βρούτση και στους άλλους κυκλαδίτες βουλευτές, με αίτημα την απόσυρση της ρύθμισης , ώστε να σταματήσει το κρατικό πραξικόπημα ενάντια στα σμυριδοχώρια . Επίσης με άλλο υπόμνημά μας, καλούμε τον δήμο μας (όλες τις δημοτικές παρατάξεις) να παρέμβουν με ψήφισμά του δημοτικού συμβουλίου στα όσα βούλεται η κυβέρνηση ενάντια στα χωριά μας.
Όσο αφορά εσάς, την Ο.ΝΑ.Σ. και τους Συλλόγους, σας κάνουμε έκκληση να ευθυγραμμιστείτε με την συνέλευση των σμυριδεργατών και να ζητήσετε εγγράφως την απόσυρση της ρύθμισης, απευθυνόμενη στο αρμόδιο υπουργείο, στους βουλευτές μας κι όπου αλλού εσείς νομίζετε.
Το παρελθόν, μας έχει διδάξει πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο για τα χωριά μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς η Επιτροπή Αγώνα :
Σωματεία Σμυριδεργατών Κορώνου & Απειράνθου
Νικόλαος Χουζούρης πρόεδρος τ.κ. Κορώνου
Χριστίνα Γιακουμή πρόεδρος τ.κ. Απειράνθου
Μιχάλης Πάσουλας πρόεδρος τ.κ.Σκαδού
Νικήτας Κουτσοκέρης πρόεδρος τ.κ. Μέσης
Μανώλης Φακίνος πρόεδρος τ.κ. Κεραμωτής
Κώστας Βάσιλας πρόεδρος τ.κ. Δανακού
Γιάννης Κωνσταντάκης πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Δρυμαλίας & πρώην πρόεδρος
Σωματείου Σμυριδεργατών Κορώνου
Ματθαίος Σιδερής σύμβουλος τ.κ. Κορώνου & πρώην πρόεδρος Σωματείου σμυριδεργατών Κορώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.